Nyheter/Colombiaforeningen

Colombiaforeningen

Nå nærmer julemessen seg med stormskritt, og flittige hender jobber i innspurten for å ferdigstille vakre håndarbeid og for å legge til rette for en julemesse som kan bidra til et bedre liv for mennesker i Colombia. Men hva er egentlig Colombiaforeningen og hvorfor holder de på med dette arbeidet?

Randi-Karin forteller at det tidligere var 2 misjonsforeninger i Misjonskirken Bethel. Begge ble i utgangspunktet startet på grunn av at vi hadde  utsendinger i Kongo. Da det ble slutt på dette arbeidet, gikk begge foreningene over til å støtte arbeidet i Bogota, Colombia, hvor misjonskirken Norge hadde utsendinger. "Ingaforeningen", ble nedlagt på 2000-tallet, siden de som var med der etter hvert ble ganske gamle. "Tekeforeningen", som var startet for å gi Tekefolket i Kongo skriftspråk, gikk over til å bli Colombiaforeningen. I starten samlet den bare inn penger til FECEMPEC, et bibelinstitutt for pastorer i Bogota.

Juni 2001 startet menigheten med å støtte barneskolene i Barranquilla, Suenos felices, og Colombiaforeningen fikk et nært samarbeid med Kirsten og Svein Watne som var misjonærer i Barranquilla, Colombia. Randi- Karin forteller at "vi sørget for at ungene fikk julegaver til jul, støttet enkeltpersoner der det var behov, og sammen med Kirsten og Svein startet vi med middag for 50 fattige, gamle, to dager i uka". Etter en stund økte de så til 3 og så fire dager. Colombiaforeningen sørget for halvparten av pengene og Kirsten og Svein skaffet den andre halvparten, selv om de ble pensjonister i 2008. Randi-Karin og Steinar var tre ganger med Kirsten og Svein på deres årlige turer til Colombia, og fungerte ellers som sekretær, både når de var i Colombia og var hjemme. 

I 2016 døde dessverre Svein, men Kirsten fortsatte å reise til Colombia både to og tre ganger i året. Fra 2016 startet de "Team Barranquilla", sammen med Kirsten og Flækkerøy misjonsmenighet. Maten til de gamle betaler Flækkerøy misjonsmenighet og Colombiaforeningen nå halvparten av hver for, til sammen 96 000 i året. 

Etter 2016 er det blitt bygd to kirker, Barnas hus, skoler er blitt modernisert og det er startet arbeid i 2 nye bydeler, slik at arbeidet nå foregår i 7 bydeler. Randi- Karin forteller at flere nå har fått videreutdanning, enkeltpersoner og menigheter får hjelp, og en eldre mann betaler vi, sammen med Kirsten, for sykehjemsplass til. På Flekkerøya har de en primus motor til å samle inn penger, slik at det har vært mulig å bygge så mye nytt. Hovedoppgaven til Colombiaforeningen er å skaffe penger til barneskolene, mat til de gamle og ellers dele utgifter med Kirsten der det trengs. - For å klare alt dette er Julemessen veldig viktig, sier Randi- Karin. På nettsiden til bethelbergen.no legges det også ut  hjemmelagede ting i løpet av året, hvor pengene går uavkortet til arbeidet i Colombia.

Randi-Karin forteller at de møtes til forening en gang i måneden. - Da spiser vi god mat, har fellesskap og bønn, blir oppdatert om arbeidet og samler inn penger til arbeidet i Barranquilla. De er nå 9 kvinner som møtes, men de ønsker gjerne å ta imot nye kvinner som er glad i håndarbeid og misjon. De kan også gi hjelp og råd dersom noen ønsker å starte en misjonsforening eller en gruppe som støtter noe av alt det flotte arbeidet som nå skjer gjennom Bethel Bergen. Det trengs bare en ildsjel for å starte opp, smiler Randi-Karin.

Vi anbefaler alle å komme på julemessen lørdag 13. november kl 11.30 og støtte dette flotte arbeidet som Colombiaforeningen står i!

Powered by Cornerstone