Nyheter/NYHETSBREV FRA JAPAN

NYHETSBREV FRA JAPAN

Hjelpetur til jordskjelvrammede

Hjelpetur til jordskjelvrammede
Som nevnt i forrige nyhetsbrev, ble Japan rammet 1. januar av det største jord-skjelvet som har vært her siden 2011. Det var Ishikawa, som ligger fire timer nord for Nagoya, som ble hardt rammet. 244 mennesker døde, 75 000 bygg ble skadet,og 8400 bygg ble totalskadd. Vi hadde et sterkt ønske om å kunne hjelpe, men samtidig fikk vi beskjed om at det ikke var ønskelig at mange kom oppover til de rammede stedene. Det ble startet en tverrkirkelig hjelpeorganisasjon som heter NOTO Help, som begynte å organisere utdeling av nødhjelp, hvor vi kunne registrere at vi ønsket å hjelpe. Etter ca en uke fikk Andreas spørsmål om han kunne tenke seg å kjøre en tur med utstyr opp til en kirke i Ishikawa, hvor NOTO Help kunne fordele det videre lokalt. Med økonomisk støtte fikk vi fylt opp HELE bilen to ganger! Det er dessverre fortsatt store hjelpe- behov, og ca 16 000 mennesker som bor på midlertidige bosteder.

Oppussingsprosjekt
I november opplevde vi et skikkelig bønnesvar med at vi fant et nytt teamhus, «Epic Lighthouse», hvor vi kan ha korttids- og langtidsteam boende. Og det har allerede vært flere team og familier som har bodd/bor der. Det er en god standard i store deler av huset, men de tre soverommene i øverste etasje har gammel, flassende tapet på både tak og vegger. Helga ønsket å kunne pusse opp disse tre rommene, så det kan bli et sted hvor folk virkelig skal kunne finne hvile. Så etter nyttår har Helga, med hjelp av Andreas og Ayaka (en japansk venn) revet tapet, pusset og malt. Ayaka er eier av dansestudiet vi benytter for dansegruppen. Hun er ikke kristen, men veldig åpen og søkende. Helga har fått mange, lange samtaler med henne mens de har jobbet sammen. De er nå ferdig med det første rommet, og skal gradvis jobbe seg igjennom de to neste rommene i løpet av det neste halvåret.

Mexicoteam
I februar fikk vi et to ukers besøk av et YWAM Mexico team. De ble med på Homeless Ministry, danseøvelse, arbeidet med tenåringene og holdt en Mexicansk fest på Global Cafè. Det var stor stas på festen da de hadde lagd tradisjonelle matretter til alle som kom. Det var flott å kunne ha vårt første korttids-misjonsteam boende på Epic house, og å ha den gjengen til å både be og lovsynge for og over huset og hele
nabolaget.

Tilskudd til teamet vårt dette halvåret
I høst hadde teamet vårt besøk av ei mor, Siren, og datteren Lotte (13) fra Norge. Det var et fantastisk besøk, hvor Siren underviste og inspirerte dansegruppen vår, og Siren og Lotte fikk være med på flere av eventene våre. I etterkant av besøket har Gud virkelig jobbet i hjertene til den familien. De har fått en så stor lengsel etter bønn for Japan, og kjente seg kalt til å komme til hit i vår for å skape et hjelpemiddel for å få flere engasjert i bønn for Japan. I slutten av februar kom foreldrene, Siren og Anders, sammen med Lotte og sønnen Filip (6) (Datter på 16 går på internatskole i Norge). De skal være her fram til 1. juli, hvor de er som en del av teamet vårt mens de er i Nagoya,
men de reiser også rundt om i Japan for å lage materialet til bønne-appen de jobber med. Så langt har det vært en rik velsignelse å ha dem her. De har kommet med masse god input, inspirasjon, forbønn og glede. I tillegg har Aron Elias hatt stor glede av å få en norsk kompis i nabolaget. Vi har stor tro på prosjektet de jobber med, og vet at det virkelig trengs å bryte noe åndelig over Japan.

Kvinnekonferanse
I starten av mars dro Helga på en to-dagers tur til Osaka sammen med Ingebjørg, Siren og Ruth, for å være med på kvinnekonferanse for andre utsendinger og kirkearbeidere i Japan. Det var både flott undervisning, lovsang og seminarer. Og det er alltid ekstra spesielt når man får muligheten til å møte med andre med hjerte for Japan, hvor man kan dele ulike erfaringer og utfordringer med hverandre.

24/7 bønn
I februar hadde vi 24/7-bønn, hvor vi fikk med nettverket vårt til å be inn i bibelverset Johannes 8, 32; «Og dere skal kjenne sannheten, og sannheten skal frigjøre dere». Det er mange japanere som er bundet av generasjoner med løgn og skam, og vi ønsker at de skal bli satt fri ved Guds kjærlighet.

Ellers i vinter
Det har vært godt oppmøte på Global Café i løpet av vinteren. Og det kom spesielt mange til den Mexicanske festen som ble holdt. Flere av de som vi har blitt kjent med på Global Café har også blitt med videre på andre, kristne eventer som vi har arrangert. Blant annet har et par blitt med i Refresh Time bibelstudie- gruppen vi har hjemme hos oss. Og i helger har vi prøvd å få brukt tid med familier, hvor vi både har fått/dratt på besøk, og vi har grillet i parken.

Takkeemner:
- Takknemlige for at i påsken fikk vi invitert med oss tre familier fra Aron Elias sin skole og tidligere barnehage til en påskeeggjakt-event som ble arrangert i den japanske kirken vi går i på søndager. For den ene familien var det første gang de var i en japansk kirke. Og i etterkant sa de at de gjerne ville være med til kirken igjen, og at de også ønsket å ta med morens foreldre.
- Takknemlig for at vi fikk besøk av noen av Andreas sin familie i februar. De fikk være med på flere eventer, blant annet fikk de være med Andreas på besøk til en av skolene med utviklingshemmede barn hvor Andreas underviser engelsk. Det ble en flott og sterk opplevelse for de alle.
- Vi er også takknemlig for at vi har fått feiret Hanna Olivia (3) Aron Elias (7) og Helga (36) sine bursdager sammen med mange av våre gode venner her i Japan.

Bønneemner:
- Vær med å be videre for alle som ble påvirket av jordskjelvet. Be om beskyttelse fysisk og psykisk. Og be om at de berørte skal få møte Guds kjærlighet og trøst.
- I Japan begynner skoleåret i april, noe som vil si at Aron Elias begynner i andre- klasse denne uken. Han vil da få ny lærer og parallellklassene vil bli blandet og delt opp på nytt. Hanna Olivia skal begynne fast i japansk barnehage, og begynner denne uken i samme barnehage som Aron Elias gikk i før. Vær gjerne med å be om at Aron Elias og Hanna Olivia skal få støttende og gode lærere, og at
de skal få/ha gode venner i klassen. Be om trygghet for Hanna Olivia, og at hun raskt skal plukke opp mer japansk. Vi har sett Gud gjøre MYE igjennom vennskap vi har fått gjennom barnehage/skole, så be også for at det skal åpne seg opp for nye kontakter og vennskap i barnehagen og skolen.
- I vinter har Andreas fått fulgt opp en tenåringsgutt som sliter med angst, depresjon og selvskading. Han og moren har vært på besøk her, og Andreas har fått tatt han med på Good Fruits, som er arbeidet vårt med tenåringer. Både han og moren har sagt flere ganger hvor mye det har betydd for dem at han har kunnet komme seg litt vekk fra alt press, og rett og slett bare ha fokus på å ha det gøy. Vær gjerne med å be om helbredelse for både mor og sønn.
- De siste par månedene har også dessverre blitt noe amputert av sykdom. Vi har alle nesten i tur og orden gått gjennom ulike sykdommer. Både med oppkast, feber, korona, astmaproblematikk og andre luftveissykdommer. Vær med å be om beskyttelse og god helse framover.

Tusen takk for all forbønn! Ha en velsignet vår.

Vennlig hilsen Hanna Olivia, Aron Elias, Helga og Andreas
 

Powered by Cornerstone