Nyheter/Nyhetsbrev fra Leah- oktober

Nyhetsbrev fra Leah- oktober

Først og fremst en spennende nyhet!!!

Først og fremst en spennende nyhet!!!

Jeg introduserer offisielt min kjæreste Sam! Sam er fra Durban, er 28 år gammel, er glad i å gå på tur og jobber som fotograf og videograf. Han gjorde DTSen sin i Irland i 2017 og jobbet som stab hos UIO Durban året etter. Jeg ble kjent med han for mange år siden og hadde kontakt over Facebook, men vi ble kjent mer intensjonelt fra Mai i år. Vi har nå vært kjærester siden den 22. Juli og det har vært så utrolig fint! 

Sam: "Jeg har et hjerte for ungdom og barn, en gudsfryktig familie og identitet i Kristus. Sport har spillt en stor rolle i mitt liv. Jeg er oppvokst hos min mormor i et 'township' som heter Umlazi, men har siden flyttet. Jeg er glad i sport, fotografering og utendørs aktiviterer og ser det som en måte å dele med unge mennesker om Guds kjærlighet. Så mange i landet her vokser opp som jeg gjorde, men jeg vil gi unge mennesker et håp for fremtiden ved å peke de mot Jesus."

I Sør Afrika er det ikke så vanlig å se par med ulik hudfarge, da landet fortsatt er veldig segregert. Vil du være med å be for oss, at vi klarer vise det vakre mangfoldet Gud har skapt og stå i enhet i å peke mennesker mot Gud?

Det er lenge siden mitt siste nyhetsbrev. Som mange av dere vet, har denne sesongen av hvile som Gud forberedte meg for vært veldig annerledes enn det jeg forventet.

I slutten av Juli krasjet jeg plutselig. Alle de gigantiske endringene som har skjedd det siste året gjorde at jeg ble utbrent. De første to uker i August fikk jeg bo hos Chloe (hun er også stab på basen og har en valp!). Jeg trengte plass og lite stimuli. Etter de to ukene flyttet jeg tilbake til basen og sakte begynte på jobb igjen. Men jeg ble veldig fort utmattet og trengte mye søvn og hvile. Etter to uker slo jeg hodet mitt i basengen, og symptomene ble så ille at jeg og Sam endte opp å sjekke om det var hjernerystelse. Alt så greit ut, men legen i sykehuset ba meg om å komme tilbake hvis symptomene ble verre igjen. 

Over den neste uken ble spesielt hodepinnen og utmattelsen så ille at vi bestemmte å gå tilbake til sykehuset den 19. September, dagen etter bursdagen min. Legen var sjokkert over resultatene av blodprøven min siden lever verdiene mine var 10 ganger det det burde ha vært! De spurte meg om og om igjen om jeg trengte smertestillende, siden jeg egentlig burda ha hatt mye smerte. Jeg ble innlagt med en gang slik at de kunne gjøre forskjellige tester over de neste tre dager. Det slo ut til å være Epstein Barr viruset som viser seg i ekstrem utmattelse og også forklarte innflammasjonen av leveren min. Legen forklarte at jeg hadde to valg de neste to uker, enten å bo i sykehuset lengre eller å ha "hospitalized care" hjemme, altså at noen tok være på meg i et rolig sted. Mora mi nølte ikke et sekund og reiste til Sør Afrika neste dag for å ta være på meg i et AirBnb.

For en velsignelse det var å ha more mi her for å ta være på meg! 
Guds hånd i alt dette var også så tydelig! Mora mi hadde sendt ut meldinger til forksjellige folk i Nederland, Norge og andre land for bønn. Mange ba for meg og jeg kjente på en så overveldende fred. Den finansielle forsørgelsen for mora mi sine flyturer og vår AirBnb var et mirakel. Den samme dagen mora mi flydde ut kom nok støtte inn fra venner i Norge for å dekke flyreisen hennes, dagen etterpå fortalte kirken i Nederland at de kunne dekke vår AirBnB gjennom nødfondet de har for misjonærer, og over de neste dagene fikk vi også inn nok til å dekke den AirBnBen som jeg bodde i de to ukene etter mora mi skulle reise hjem igjen og før jeg kunne flytte inn i en litt mer permanent leilighet. Gud er en skikkelig god Far! 

Jeg har nå flyttet inn i en hybel som jeg kan bo i i de neste to måneder. Jeg har valgt å ikke bo på basen nå fordi der ville jeg ha delt et rom igjen med fem andre jenter og det ville ha vært lite plass for meg å hvile. Jeg holder fortsatt på å bli bedre, men klarer å gjøre flere ting igjen. Fra neste uke starter jeg sakte igjen på jobb og jeg kommer til å trappe opp rolig frem til Januar. Jeg kommer til å tjene på basen der det trengs, men ikke ha store ansvarsområder slik at jeg også kan hvile der det trengs.

Som jeg delte i mitt siste nyhetsbrev, talte Gud i en tid av faste om at jeg skulle gå inn i en sesong av hvile og forberedelse. Sam og jeg fastet sammen og han, uten å vite at jeg hadde fått dette ordet, fikk det samme ordet om en "season of rest and preparation". Jeg forventet ikke at det skulle være en såpass hvile, men er så takknemlig for å kjenne en slik fred i kroppen, sinnet og ånden. Jeg kjenner sterkt på at Gud har noe for meg (og Sam) i de månedene og årene som kommer som Han forbereder oss for nå. Jeg setter veldig pris på bønnene deres for visdom i hva vi kan gjøre nå og hva vi kan stole på at Gud leder oss inn i senere.

Om en måned kommer vi til å dele ut julegavene til de barna som har deltatt i reading club i år! Vi planlegger å dele ut 150 gaver som inneholder skolesaker, toilettartikler, godteri og leker. Kostnaden for en gave er omtrent 90 NOK (150 Rand). Vil du være med å gi våre barn en gave til jul? Du kan støtte ett eller flere barn med betalingsinformasjonen på bildet nedenfor. Så langt er det 41 barn som har blitt sponset!

Nyhetsbrev fra Leah- oktober

Til sist en forespørsel fra DTSen som er i sin "lecture phase" på basen. Studentene holder på å samle inn penger for deres outreach til Nepal. De 7 studentene er alle så fine og intensjonelle i sin relasjon med Gud og å dele om Han med andre. De er alle fra utviklingsland eller u-land, noe som gjør det vanskelig for de å få nok støtte til å reise på outreach.

Vil du be over om du vil støtte en student i DTSen? Gjerne send meg en melding eller email, så gir jeg deg informasjonen

HVis du vil støtte meg finansielt enten månedlig eller med en engangsgave, kan du bruke informasjonen nederfor!

Paypal:
leahwiersema@hotmail.com

Bankkonto:
1822.49.18492
IBAN: NO5818224918492
BIC/ SWIFT: SHEDNO22

VIPPS:
93885295

Tusen takk for støtten og bønnene deres!

 

Powered by Cornerstone