Nyheter/Nyhetsbrev fra Leah

Nyhetsbrev fra Leah

Dette nyhetsbrevet markerer slutten av mine første seks måneder i Ethekwini (Durban).

Dette nyhetsbrevet markerer slutten av mine første seks måneder i Ethekwini (Durban). Jeg begynner å føle meg hjem her. Jeg avsluttet akkurat noen dager med faste og er i beundring av Guds trofasthet. Jeg har reflektert over de ordene som Gud har talt over mange år og ser mange av dem skje nå.

Sesong av Hvile
Noe som Gud har talt om for den sesongen som kommer, er at det er en sesong av hvile. Hvordan det vil se ut, er at jeg kommer til å bruke mer tid på å studere bibelen og være kreativ.
En av de tingene som jeg også kommer til å fortsette å gjøre er å lære Zulu. Jeg har nå fullført min Zulu eksamen og har dermed avsluttet kurset. I de neste ukene, kommer jeg til å gå gjennom det jeg har lært slik at de samtalene, ordene og grammatikk reglene som jeg har lært blir lagret i minnet, og at jeg kan bruke de.
I januar håper jeg å gjøre en counsellor training course med en lokal kirke her i Durban. Gjennom dette kurset kan jeg jobbe som frivillig therapeut eller rådgiver, og få videre trening og mentorskap mens jeg får prøvd meg. Det er et indre helbredelse kurs som først må fullføres, så det skal jeg gå gjennom i de neste ukene også. 
Jeg kommer til å fortsette å jobbe med barna på reading club og å tjene basen med household. 
For å være lydig ovenfor det ordet jeg har fått om hvile i denne sesongen som kommer, kommer det meste til å gå litt saktere enn det har gått i det travle første halvåret mitt i Durban.

Worcester DTS Team
Rett etter jeg kom tilbake fra Nederland ankom et DTS outreach team fra Worcester på basen. Teamet besto av to familier, en Sør Afrikansk familie med to unge gutter og en Sveitsisk familie med fem barn. 
Jeg hadde ansvar for outreachen deres og koste meg med utfrodingen, og med familietiden vi hadde sammen på basen. På timeplanen våres var både tjeneste på basen og på steder rundt omkring byen. 

Høydepunktet mitt var en gang på reading club. Det var ei jente, som heter Patricia (navnet hennes er endret for hennes privacy), som ikke hadde kommet på reading club i to måneder. Barna mobbet henne ofte siden hennes sosiale ferdigheter ikke var så gode, siden hun ikke kunne lese så godt og fordi hudfargen hennes var litt mørkere enn de andre barna sine. Den siste gangen hun var på reading club fant vi ut at de ventet på henne for å banke henne opp.. 
Jeg hadde bedt mye for Patricia og for at reading club skulle være et trygd sted for henne når hun skulle komme tilbake igjen.
Vanligvis er det 15 til 25 barn som kommer, men denne dagen var det kun tolv. Og til min overraskelse, kom også Patricia! Jeg tok de fra teamet til side og fortalte de hvor viktig det var at hun hadde kommet tilbake, og spurte om de kunne ta ekstra godt være på henne og bruke mer tid på å lese med henne. Når barna begynte å bli stygg med henne fikk Rafaël snakket med de og fikk han de til å be om unnskylding. Dagens aktivitet var å tegne noe som ga barna en følelse av fred. Patricia tegnet seg selv sammen med to venner, samt noen skyer og en sol. Fordi barna jobbet så godt og var så rolige, brukte vi ekstra tid på å lese. Og Patricia fikk lese hele tre historier med Rafaël fra teamet! 
På slutten av ettermiddagen ga hun tegningen sin til meg for å henge den på veggen min og den minner meg på å be for henne. Vil du være med å be også?

 

Foreldrene mine, samt søstera mi og svogeren min kom på besøk! Foreldrene mine var her i nesten en måned, fikk bo på basen og fikk møte mange av de menneskene som jeg er i kontakt med. Når søstera mi og mannen hennes kom reiste vi nord langs kysten til St. Lucia. Der bodde vi i en Airbnb og fikk vi brukt masse kvalitetstid sammen, samt gå på safari og til stranda! Etter St. Lucia, reiste vi til Drakensberg hvor vi gikk på tur i det vakre fjellområdet! For en velsignelse det var å være samlet alle sammen i ti dager og vise familien min det vakre fylket jeg bor i. 
Det var så fint, spesielt for foreldrene mine, å besøke det landet som jeg har hatt et hjerte for og snakket om siden jeg var tretten, og få et hjertet for menneskene her også.

Nyhetsbrev fra Leah

                                                                                                                                                                                                                                                                                                          

Nyhetsbrev fra Leah

I skoleferien har vi pusset opp på reading club! Et av de rommene vi leier har vi ikke fått brukt siden det var så mørkt og støvete der. Vi tenkte på måter vi kunne gjøre rommet mer innbydende og barnevennlig på, og tenkte på at det hadde vært fint med noe gøy på veggen. Faren min er en kunstner og fikk malt en fantastisk fin bamse karakter på veggen. Vi malte også de andre veggene, la på plass et nytt gulv, organiserte bøkene og kjøpte nye møbler. Denne uken kommer jeg til å vaske og organisere alle tegnesaker, også er vi klare for å starte opp igjen neste uke. Noen av barna har kommet innom for å se på maleriet og elsket det!

Nyhetsbrev fra Leah

 

Hvis du vil være min støttepartner finansielt, enten med en månedlig gave eller med en engangsgave, kan du bruke informationen nedenfor eller ta kontakt!

Paypal:
leahwiersema@hotmail.com

Norsk bankkonto:
1822.49.18492
IBAN: NO5818224918492
BIC/ SWIFT: SHEDNO22

VIPPS:
93885295

Takk for støtten og bønnene deres!

 

Powered by Cornerstone