Nyheter/17.mai 2023 i Bethel

17.mai 2023 i Bethel

17 mai startet i Bethel kl.07.00 da flere frivillige inntok kjøkkenet for å gjøre klar til nydelig frokost i et pyntet festlokale.

17 mai startet i Bethel kl.07.00 da flere frivillige inntok kjøkkenet for å gjøre klar til nydelig frokost i et pyntet festlokale. Frokosten startet kl.09.00.Frokost på 17 mai i Bethel har vi holdt på med i 30 år, med noen års unntak. I overkant av 50 stk. festkledde og feststemte folk i alle generasjoner koste seg med god mat og fellesskap.
 

John Malvin Eriksen holdt tale for dagen, hvor han løftet frem våre røtter og den kristne arv, og spesielt viste til Kristenretten som ble vedtatt på Moster i 1024. Han viste også til den urett det var begått mot Israel at Grunnloven av 1814 løfter opp vårt felles trosgrunnlag men utelukket jødene. Til syvende og sist er det ikke bare de keltiske kristne som er våre åndelige fedre,men at vår åndelige arv går via kelterne tilbake til Jerusalem og Herren Jesus selv. Frelsen kommer fra jødene. Det ble til stor velsignelse for en besøkende jøde fra Jerusalem som fikk motta beklagelse på vegne av sitt folk under frokosten. Nasjonalsangen og «Gud signe vårt dyre fedreland" fikk runge høyt før folket ruslet inn mot sentrum for å få med seg 17-mai-prosesjonen.

17.mai 2023 i Bethel

Det ble også en herlig 17.mai feiring senere på dagen. 50 stk.-flest fra den yngre garde, kom til Bethel for å spise middag, synge 17.mai sanger, konkurrere og feire dagen sammen. Folk bidro med alt fra kakebaking til opprydning, og det var god stemning blant de festkledde gjestene. Ser ut som denne suksessen bør gjentar neste år?!

17.mai 2023 i Bethel

Takk til alle frivillige som gjør det mulig å arrangere to slike fester på en og samme dag, til stor glede for mange!
 

Powered by Cornerstone