Nyheter/Spleis til Sommergøy 23

Spleis til Sommergøy 23

Alle pengene som samles inn skal gå til å skape et gratis ferie- og aktivitetstilbud til barnefamilier med flyktningebakgrunn og/eller fra lavinntektsfamilier.

Sannsynligheten for at barnefamilier som sliter økonomisk ikke har råd til ferieopplevelser er nok større i år enn på lenge. Vi i diakoniteamet i Bethel Bergen ønsker å gjøre noe med denne problemstillingen. Derfor planlegger vi nå å arrangere Sommergøy for tredje år på rad. Hensikten med Sommergøy 2023 er å gi et gratis ferie- og aktivitetstilbud til barnefamilier med flyktningebakgrunn og/eller fra lavinntektsfamilier. Målgruppen er i hovedsak barn som av økonomiske eller andre grunner ikke har så mange tilbud til aktiviteter i sommerferien. Vi har et genuint ønske om at barn skal kunne komme tilbake til skolen etter sommerferien med en opplevelse av å ha vært med på noe hyggelig i ferien som har gitt dem glede og som de kan fortelle om. Vi ønsker å skape gode ferieminner for disse barna samt en følelse av fellesskap, trygghet og tilhørighet.

Vi har kompetansen, vi har engasjementet, vi har ambisjonene, vi tar oss tiden og nå har vi også erfaringen med Sommergøy 2021 og 2022. Det vi mangler er de økonomiske ressursene.

Vi arrangerte Sommergøy for første gang i 2021. Alt var da basert på frivillig innsats. Via samarbeidspartnere i KIA fikk vi kontakt med flere første- og andregenerasjons flyktingefamilier som hadde ønske om og behov for et ferietilbud til sine barn. I 2022 bestemte vi oss for å utvide konseptet med Sommergøy til å omfatte både en leir for ungdommer og en aktivitetsuke for barn. Arrangementet ble veldig vellykket og både deltagerne og foreldrene deres var svært takknemlige. Siste dagen på aktivitetsuken i fjor tok barna en spontan håndsopprekning selv «Hvem skal være med på Sommergøy til neste år?» spurte de. Samtlige rakte hendene i været. Det rørte oss som arrangerer dette på en spesiell måte. Barna har allerede forventinger om å kunne delta. Foreldrene bekreftet dette da de hentet barna sine siste dagen. «Vi ses til neste år?» spurte også de. Med inflasjon og økte kostnader i samfunnet det siste året tror vi at behovet for et slikt arrangement som Sommergøy er enda større i år enn det noen gang har vært. Vi møter familier som ikke har muligheter til å gi barna sine ferieopplevelser på grunn av økonomiske utfordringer. Blant deltagerne de siste årene har vi bla. hatt barn av alenemødre, barn av papirløse som nettopp har fått oppholdstillatelse, barn av foreldre som jobber hardt for å integreres i det norske samfunnet men som synes det er krevende osv. Historiene er mange. Sommergøy har disse to årene vært et gratis ferie og aktivitetstilbud for dem.

I år har vi ikke mulighet til å arrangere både leir for ugdommer og aktivitetsuke for barna da vi ikke har nok frivillige ledere til begge deler. Vi ønsker likevel å ha et tilbud til denne målgruppen så vi har leid Gullbotn leirsted i slutten av juni. Vi planlegger da å invitere ca 8 til 10 barnefamilier med flyktningebakgrunn og/eller fra lavinntektsfamilier til en gratis sommerleir. Vi skal bade, padle i kano, gå på tur, arrangere leker/konkurranser og skape gode sommerminner for disse familiene. Planen er at alt skal være gratis for dem, med måltider og transport inkludert. For at dette skal være mulig å gjennomføre trenger vi din støtte! Vi er derfor svært takknemlig for alle bidrag til denne Spleis-innsamlingen vår!

Her er en video fra Sommergøy 2022!

 

HER KAN DU STØTTE SPLEISEN!

 

Powered by Cornerstone