Nyheter/Nyhetsbrev fra Leah

Nyhetsbrev fra Leah

Jeg har bodd i Durban i en måned nå og føler at jeg har begynt å lande godt. ​
Jeg har bodd i Durban i en måned nå og føler at jeg har begynt å lande godt. Jeg kjenner på Guds nåde i relasjonene jeg har med folk på basen og utenom basen, og føler at jeg ikke trenger å kjappe meg til å skjønne alt her og finne min plass. Vanligvis hadde jeg vært ganske perfeksjonistisk med å prøve å få ting til så kjapt som mulig. Akkurat derfor er det veldig spesielt å kjenne på en slik fred i begynnelsesfasen her.
Historien om Burlington Reading Club
Bortgjemt i en dal, ligger det lille nabolaget som heter Burlington. "Vil du be om at jeg får jobb?" er vanligvis svaret når vi ber om bønneemner. Det er ikke mange mennesker som har jobb, nok mat, skikkelige klær eller bolig. For å komme til den nærmeste skolen må barna ta toget. I mange år har YWAM jobbet blant menneskene i dette nabolaget, spesielt med barna. Hjertet er å gi dem den pedagogiske støtten de ikke får hjemme, og å vise dem kjærlighet og hvordan sunn grensesetting ser ut siden mange har blitt misbrukt.

Reading club er hver tirsdag for 1.-3. klasse og hver torsdag for 4.-7. klasse. Omtrent 70 barn fra Burlington er registrert i programmet, men vi har plass til tjue barn hver tirsdag og torsdag.

Hvordan ser tida på reading club ut?
Rundt 14.30 starter vi registreringen og begynner barna på sine tegninger. Etter dette, rundt kl 15, har vi en bibelhistorie og en sang eller lek. Den siste halvtimen leser barna bøker og hjelper vi de med å uttale ordene.

Temaet for bibelhistorien er nå Åndens frukter. Hvert barn har fargelagt sitt tre og over de neste ukene kommer de til å samle på forskjellige "frukt" til treet sitt. 

Vil du være med på å be at barna føler seg elsket, sett og fortstått på reading club, og at vi kommer til å se Åndens frukter i livene der?
  Nyhetsbrev fra Leah

Høydepunktene i februar var:
- Å reise til Lesotho på en helgetur/ misjonstur i tre Landrover Defenders med et UIO team fra Hawaii.
- Å se effekten av de endringene som har blitt gjennomført i household på basen.
- Å bli kjent med barna på reading club og å lære de om åndens frukter.
- Å spise "potjie kos", som er en tradisjonell Sør Afrikansk måltid, som lages over et bål.
- Å bli kjent med DTS studentene og ha spillkveld med de.
- Å få lov å være hus-pass på et fantastisk fint golf "estate", hvor jeg til og med fikk sett impalaer.
- Å bli ferdig med all papirarbeid som måtte til for å bli registrert som fører i Sør Afrika, samt å bytte eierskapet av Mitshi.

Dette skjer i Mars:

  • I går startet Julia og jeg et Zulu kurs som vi kommer til å være med på de neste 14 uker. Kurset tar hensyn til at folk lærer på forskjellig tempo og har 5 forskjellige nivåer. Vi kommer også til å få lekser og gjennomføre to eksamener. Jeg er veldig gira å fokusere på å lære Zulu godt.
  • Fra denne helgen kommer Julia og jeg til å være vert for og organisere outreachen til et team fra USA. Teamet kommer til å være her frem til 12. April.

Lesotho
Fredag den 3. Februar, ble jeg med Crossroads DTSen på en tur til Lesotho. Lesotho er et land som ligger i Sør Afrika, høyt opp i fjellene. Kjøreturen dit gjennom fjellene var veldig vakker, men vi trengte definitivt 4-hjuls trekk for å komme oss opp. På Fredag kveld kjørte vi et program i den lokale kirken i landsbyen, som hadde blitt bygget i år. På lørdag morgen og ettermiddag kjørte vi et barneprogram i den samme kirken og ble vi ferdig med byggeprosjektet. Vi ble kvitt all byggavfall og skrapte av malingen fra vinduene. På kvelden kjørte vi til en landsby, som var langt ut i fjellene og hadde et barneprogram der.
Søndag var vår siste dag. Vi ble med på en gudstjeneste hvor vi fremførte noen barnesanger og delte ordet.
For et eventyr og for et fantastisk land Lesotho er!

Nyhetsbrev fra Leah

Støtte ei lokal Zulu stab
Ei av romkameratene mine heter Ncamisile (Nca). Hun har tatt DTSen sin her på basen og har nå vært DTS og hospitality stab i snart et år. Det er veldig vanskelig for lokale Zulu stab å få finansiell støtte fra venner og bekjente, da det er mange som ikke har nok å få støttet dem. Nca har hatt en liten snacks butikk på basen for å få inn penger til mat og leie. Hun har lenge tenkt på at hun vil skaffe seg en smoothie maskin for å også kunne lage smoothier og selge de her. 
Jeg kjenner på at det hadde vært fint å kunne hjelpe henne med å kjøpe smoothie maskinen. Jeg vil også spørre dere om dere har lyst å på denne måten investere i ei lokal Zulu stab? Hvis du vil være med på dette, kan du Vippse meg med kommentaren "støtte Nca"!

Hvis du vil bli min støttepartner, enten med en månedlig eller engangsgave, kan du bruke detaljene nedefor eller ta kontakt!
Paypal:
leahwiersema@hotmail.com

Bankkonto:
1822.49.18492
IBAN: NO5818224918492
BIC/ SWIFT: SHEDNO22

VIPPS:
93885295

Tusen takk for støtten og bønnene deres!

 

 


 
Powered by Cornerstone