Nyheter/Samtalekveld om familierelasjoner

Samtalekveld om familierelasjoner

Torsdag 28. oktober inviterte vi til en Samtalekveld om familierelasjoner. Psykiater Tor Jacob Moe var med oss denne kvelden.

Laila Halland ledet kvelden og innledet med å si noe om gledene og byrdene med foreldreskap, før ordet ble gitt fritt og flere fikk dele prosesser og erfaringer fra eget liv.

Det ble en åpen, ærlig og ekte kveld, tett på livet, der vi fikk erfare at vi er mange som kan kjenne på de vonde følelsene, som skam og ensomhet, i foreldreskapet vårt. Tor Jacob minnet oss om betydningen av å leve nær korset, der vi både får gi og ta imot tilgivelse når ting haker seg opp i relasjonene våre. Vi ble også minnet på at når vi deler skammen vi kjenner på med andre, så blir smerten mindre.

Oppsummert ble det en kveld der vi ble oppmuntret til å komme tettere på hverandre og til å dele prosesser vi står i med andre vi har tillit til. Kirken skal være et trygt sted der vi kan finne beskyttelse, hjelp og trøst i vanskelige tider. Dette ønsker vi sammen å strekke oss mot og legge til rette for. La oss se hverandre og la oss våge å fortelle andre hvordan vi egentlig har det. Vi har mange flotte mennesker i menigheten som er gode samtalepartnere og forbedere. La oss være her for hverandre!

Powered by Cornerstone