Nyheter/Kick-off Basecamp

Kick-off Basecamp

Fredag 27. og lørdag 28. august hadde vi en flott kick-off for studentene i Basecamp, med besøk fra et kollektiv i Haugesund.
Kick-off Basecamp

Basecamp er et misjonalt arbeid rettet mot aldersgruppen 16-25 år. Unge mennesker som studerer eller jobber i Bergen, bor sammen i misjonale kollektiv, der de lever ut disippelivet. Dette er nå 4. året vi går i gang med Basecamp.

Fredag kveld utfordret Christian Oluwafemi studentene til å våge å gå for det Jesus har for dem, uansett hva det skulle være. Lørdagen jobbet vi med hvordan livet med Jesus i kollektiv skal se ut i hverdagen, det hele ble avsluttet med fellesskap og grilling i Lea parken. En utrolig flott gjeng som virkelig ønsker å se mer av hva Jesus har for dem!


Hva er Basecamp?

Visjonen til Basecamp er tredelt:

  • "A place to call home away from home". Selv om du bor langt borte fra hjemstedet ditt, så skal kollektivene i Basecamp være et sted der du kan finne et hjem borte fra hjemmet. I tillegg er gjestfrihet en viktig verdi for Basecamp-kollektivene, og vi ønsker at kollektivene skal være et sted der folk kan komme og føle seg hjemme.
  • "The place whereby expeditions start and end". Vi ønsker at Basecamp skal få være en plattform der mennesker kan bli sendt ut på små og store ekspedisjoner eller misjonsreiser i hverdagen. Dette kan være dagligdagse gjøremål som jobb, studiested, fester osv, eller større reiser som misjonsturer i inn - og utland. Kollektivene er et sted der du blir sendt ut i fra, samtidig som det er et trygt sted å komme tilbake til.
  • "And a place where noble troupes gather". Gud har kalt oss til å gjøre alle folkeslag til disipler. Dette er vi ikke ment til å kunne klare på egenhånd, men i et fellesskap med andre troende. I Basecamp kan vi prise Gud sammen, vokse sammen, lære av hverandre og dele liv sammen.

Viktige verdier i Basecamp:

  • Jesus først. Det viktigste i Basecamp er en lengel etter en dypere relasjon med Jesus. Det at hver og en setter Jesus først ved å prioritere tid sammen med Ham slik at Han får gjennomsyre hverdagen. Å ha Jesus som Herre i livet og søke Hans hjerte i alt det man gjør, er en grunnverdi i Basecamp. 
  • Gå for den ene og forlate de 99. For å se at nye mennesker blir frelst, er det en viktig verdi å bygge relasjoner med mennesker som ikke tror på Jesus. Som Jesus ønsker vi å "forlate" vår flokk på 99, for å bringe den ene fortapte hjem.
  • Gjestfrihet. I kollektivene har vi et stort fokus på gjestfrihet. Kollektivene skal være åpne hjem der det er lett for folk å komme på besøk. Målet er at folk i og utenfor Basecamp skal føle seg hjemme, bli sett og inkludert. Vi ønsker en lav terskel i forhold til det å kunne invitere mennesker inn, og lav terskel for gjester å bare stikke innom. I kollektivene har vi et sosialt fokus, vi feirer og gleder oss sammen! Som et resultat av dette må det forventes at det ofte er folk innom i leiligheten og at det kan bli et større sosialt press enn i et "vanlig" kollektiv.
  • Disippelliv. Jesus har kalt oss til å være Hans disipler som skal gjøre nye disipler. I Basecamp har vi en dyp lengsel etter å introdusere andre mennesker for Jesus. Vi ønsker at hjemmene skal "trekke i samme retning", der vi sammen vokser i disippelskap. Gud har utrustet oss med ulike gaver som sammen virker i fellesskapet og som utruster oss til å vokse som disipler. Å leve transparente liv, ser vi på som en viktig del av det å være en disippel. Vi ønsker derfor å legge til rette for at alle som er med i Basecamp har regelmessige samtaler med en mentor/medvandrer. 
  • Glede. Basecamp ønsker å være et fellesskap som kjennetegnes av glede og takknemlighet. Vi vil ha det gøy sammen, heie på hverandre og feire de små og store begivenhetene i livet.

     

Kick-off Basecamp

"Basecamp har vært eit fellesskap som dei siste åra har bidratt til å bevistgjere meg på kva retning eg ønsker å ha i kvardagen. Ved å møtast fleire ganger i veka til bønn og lovsang, har ein fått mulighet til å henga seg på andre menneskers hjerta for Gud. Ikkje minst har Basecamp bidratt til å skape relasjoner av stor verdi. Eg velger videre å tru at Basecamp har betydning utover tida her og no, men også i eit lenger evighetsperspektiv". - Anders Hovda Balchen

Kick-off Basecamp

"Da jeg var ferdig med en disippeltreningsskole på Hawaii var jeg veldig klar og inspirert til å leve ut en misjonal livsstil i en ordinær studiehverdag i Norge. Men det kan være lettere sagt en gjort når en kommer ut fra en «kristen boble» og inn i et sekulært samfunn. Basecamp var redskapet jeg trengte for å kunne gjøre dette i praksis. For meg har det vært et fellesskap å få bli inspirert av, få løpe sammen med, bli utfordret av, og lene seg på når det ikke var så lett som man kanskje trodde. Basecamp er et fellesskap som hjelper meg å fokusere på det som er viktig i hverdagen og hvordan jeg ønsker å leve livet mitt. Det hjelper meg å rette blikket mitt mot Jesus hver eneste dag og anerkjenne at alt det gode vi får være med på og se i denne byen ikke er vårt eget verk, men av Guds kraft og nåde". - Anne Sofie Utvik

Powered by Cornerstone