Nyheter/Hilsen fra diakoniteamet

Hilsen fra diakoniteamet

Mye fint som skjer!

Fra januar 2021 utvidet vi diakoniteamet med nye tjenester og omorganiserte det slik at forbønns-teamet ble skilt ut som en egen gruppe under diakoniteamet.

Diakoniteamet har denne våren jobbet med å legge til rette for «Mat og Prat», «Sommergøy» og til å følge opp mennesker som har hatt ulike behov der vi har kunne være til hjelp og støtte.

«Mat og Prat» på fredagskvelder, har vært sosiale møtepunkt etter korona, der vi har spist pizza og pratet sammen. Det har vært godt for mange å kunne komme seg ut igjen og få treffe mennesker. Sissel Selseng har ledet dette.

«Sommergøy», er en aktivitetsuke som vi vil arrangere 9.-13 august, for barn i alderen 8 – 12 år. Vi håper å kunne nå ut til barn i nabolaget rundt kirken, og til familier som ikke har mulighet til å ta barna med på så mange aktiviteter i sommer, kombinert med barn fra kirken – til en opplevelsesrik uke sammen med oss. Ingeborg Hagerup Dossou-Nonvide leder dette.

Det har også vært fint å få besøke flere av de eldre i kirken, få gå på sykebesøk, eller få gi en oppmuntring til mennesker som har stått i krevende situasjoner. Dersom du selv trenger, eller kjenner noen som kunne trenge tettere oppfølging fra kirken, så ta kontakt med Elin Marøy på elin.maroy@icloud.com eller 481 33 073. Vi ønsker å være en kirke som ser den enkelte og som kan stå sammen med deg i det du går gjennom. Vi bygger et stort diakonalt arbeid i Bethel som skal kunne romme mennesker både i menigheten og ut fra menigheten, og dersom du kunne tenke deg å være med i dette arbeidet, så ta kontakt med Elin for en prat.

Forbønnsteamet har jobbet med HVILE – retreatene, hatt ansvar for forbønnstelefonen og har lagt til rette for å følge opp mennesker i bønn gjennom forbønnssamtaler og bønn for syke.

Vi har nå hatt HVILE-retreater i 1,5 år og kommer til å fortsette med dette. Mange mennesker vitner om at disse kveldene har ført dem nærmere Jesus, fylt dem med tro og gitt kraft til å leve det kristne livet slik en ønsker. Vi har møttes på Zoom når vi ikke hadde mulighet til å møtes i Bethel på grunn av korona, men nå kjører vi en retreat i måneden i Bethel og en på Zoom. På Zoom når vi ut til hele Norge. På det meste har vi vært ca 50 mennesker pålogget som har latt seg betjene gjennom den indre bønnen, Guds ord som bes ut og profetiske hilsener som blir delt gjennom Den Hellige Ånds ledelse. Vi ser at denne type tjenestegjøring møter et behov som mange savner i sine hverdager og håper at vi kan få nå ut til mange med dette, både lokalt her i Bergen og til de vi når gjennom Zoom. Spre gjerne ryktet om retreatene til folk du tror at vil ha glede av dette. Laila Halland leder dette arbeidet sammen med Elin Marøy. Dersom du har en forbønnstjeneste – eller lurer på om du har det - og kunne hatt lyst til å tjenestegjøre sammen med oss, så ta kontakt med Elin Marøy for en prat. (elin.maroy@icloud.com eller 481 33 073).

Å ringe «Forbønnstelefonen» er en mulighet dersom du ønsker å melde inn et bønnebehov eller ønsker direkte forbønn gjennom telefon. Folk fra hele landet ringer inn bønnebehov til Forbønnstefonen, og vi får stå sammen med mange i bønn som søker oss. Telefonnummeret er: 923 15 755.

Forbønnsteamet tilbyr også forbønnssamtaler for mennesker som kjenner at de trenger å rydde litt på innsiden, som sitter fast i gamle mønster som en ikke kommer ut av eller som lengter etter større frihet på innsiden. Forbønnssamtalen varer i ca. 2 timer og vi bruker god tid både til å lytte til din historie og be inn i dine behov. Ta kontakt med Elin Marøy dersom du trenger en forbønnssamtale.

Powered by Cornerstone