Sør- Afrika

I Sør Afrika støtter vi Leah Wiersema som har et arbeid på Ungdom i Oppdrag basen i byen Durban. Durban ligger på den tropiske Sør-Øst kysten i et fylket som heter KwaZulu-Natal, eller Zululand. HIV og Aids er et stort problem i dette området, og mange barn har derfor mistet sine foreldre og andre familiemedlemmer. Mange barn, spesielt jenter, er derfor sårbare til å bli seksuelt utnyttet fra ung alder. Og fordi mesteparten av befolkningen lever under fattigdomsgrensen og uten arbeid, får mange barn heller ikke god skolegang eller støtte hjemmefra.

Da hun var 13 år, fikk Leah et tydelig kall til Sør Afrika for å være som en mor til jenter der. I januar 2023 reiste hun ut for å begynne å knytte kontakter og starte opp det arbeidet Gud kaller henne til i Zululand. Hun skal først og fremst jobbe på Ungdom i Oppdrag (UIO) sin base i Durban. Der skal hun jobbe med forskjellige tjenester som en lese- og lekser klubb med Zulubarn som ikke får nok hjelp fra foreldre og på skolen, og i et arbeid med prostituerte i byen der flere har villet komme ut av prostitusjon og inn i et safe house. Videre skal hun ha ansvar for vertskapet på basen og lære Zulu, som hun håper å lære flytende for å virkelig kunne snakke til hjertet til lokalbefolkningen.

Leah drømmer om å jobbe med jenter som er spesielt sårbare. Hun har et stort hjerte for å gi de verdighet og vise de deres verdi som Guds elskede døtre. Hun har malt et maleri fra en visjon som Gud ga henne i 2019, som beskriver litt det arbeidet hun kommer til å stå i.

Sør- Afrika

På maleriet ser man ei jente som er skitten og som andre ville ha sagt ikke har noe håp eller noe god fremtid. Men selv om ikke prinsesse kjolen sitter helt skikkelig på og er skitten, symboliserer den det at hun er Guds datter, høyt elsket og verdifull. Derfor skinner også øynene hennes med glede og håp for fremtida.

I de første to årene på UIO basen kommer Leah til å bruke mye tid i bønn og til å knytte kontakter, for å finne ut akkurat hvordan Gud har lyst å bruke henne for å vise jenter sin verdighet. Om dette kommer til være gjennom et safe house, undervisning på skoler, eller én og én kontakt med jenter, er fortsatt litt usikkert.

Vil du derfor være med i bønn for Guds visdom rundt dette og at hun knytter de rette kontakter? Ta gjerne kontakt på mail hvis du har noe å dele eller spørre henne om. Hvis du vil være med å støtte arbeidet til Leah er kontonummeret hennes 1822.49.18492.

Powered by Cornerstone